viernes, 8 de agosto de 2014

La pressa!



Cal preguntar-se com vivim avui dia. És cert, que estem molt immersos amb la tecnologia i realment poques persones prescindeixen d'ella. Ens aporta molts avantatges i gràcies a ella treballem d'una manera ràpida i més eficient.

No obstant, és necessari desconnectar d'ella i deixar-la una mica de banda, tan sols per poder disfrutar per exemple d'un paissatge . Ens enriquim més podent visitar una mateixa ciutat 4 dies que veure 4 països en una setmana. Dic això, perquè vivim en una societat on tot és pressa, neguit i necessitat de tenir més. És bo  ser exploradors i persones inquietes però és més sa parar-se, mirar al voltant i disfrutar del que podem veure. 

A un monjo savi li van preguntar  què és el que portava a la felicitat i va respondre: l’agraïment. El que fa feliç a una persona és valorar i agrair tot el que té. Va respondre que cada dia hauríem de parar un minut pel carrer i veure què tenim al voltant i això fer-ho cada dia. Més endavant va respondre: "veuràs tot el que t'estàs perdent".
Per això penso, que per exemple, l'anomenat l'interrail és una forma de perdre's molts detalls alhora de fer turisme; tens l’afany  a vegades de poder dir: ja n'he visitat una altre de ciutat, a per la següent.

I en aquella ciutat potser, només hem vist la catedral, la plaça major i el passeig de les botigues i en canvi, potser ens hem perdut els carrerons amagats on hi han les botigues més  antigues, o aquell quadre que té molt de renom en un carrer en concret....
És necessari parar-se, observar i pensar: què m'estic perdent? A vegades les queixes venen de voler tenir més i ser més exigents amb tot el que ens envolta quan en realitat tenim tot el que volem al nostre voltant, només cal observar..


No hay comentarios:

Publicar un comentario